LOSC, 70 JAAR PASSIE VOOR EEN BEGRIP

LEGENDARISCH LOSC

Enkele data hebben van deze club een legende, een begrip gemaakt. In het hart van een rijke, boeiende geschiedenis: 17 augustus 2012, de dag waarop de Lille Olympique Sporting Club voor de eerste keer het Stadion Pierre Mauroy betreedt. Tegenwoordig maakt de Koningin van de Arena's volledig deel uit van de identiteit van de club uit Rijsel. Spelers, supporters, bestuurders, toeschouwers of gewoon liefhebbers van topentertainment zijn diep gehecht geraakt aan dit prachtige stedelijke openluchttheater (of overdekt). Om de twee weken komt hier de Franse voetbal elite langs om zich te meten tegen "Dogues", met de borst naar voren en de tanden geslepen.

EEN INDRUKWEKKENDE GESCHIEDENIS

Wanneer voetbal ter sprake komt in Frankrijk, dan wordt er vaak lovend over LOSC gesproken. Een bewonderingswaardige dubbele slag in 2011 met de Cup van Frankrijk én Ligue 1 en 2011, 10 Europese deelnames in 14 jaar, en legendarische wedstrijden tegen AC Milan, Manchester United of Liverpool hebben ervoor gezorgd dat het elftal uit het Noorden tot de voetbaltop gerekend kan worden. Maar wist u dat deze club uit het Noorden vroeger ook al op het hoogste niveau speelde? Als topclub uit de jaren 40 et 50 heeft LOSC zeker zijn sporen achtergelaten in het Franse voetbal. Vijf keer winnaar van de Franse beker (1946, 1947, 1948, 1953, 1955) en twee kampioenstitels (1946, 1954) hebben in de vorige eeuw de trofeekast van de "Dogues" gevuld.

EEN SCHOOL VOOR JONGE KAMPIOENEN

Het geheim van zo'n lange levensduur? Hard werken, vechtlust en gezelligheid zit de Noordisten in het bloed, en de streek heeft solidariteit hoog in het vaandel staan. Deze waarden overdragen heet: opleiding. Eden Hazard, Mathieu Debuchy, Yohan Cabaye, Lucas Digne, Adil Rami hebben zich kunnen ontwikkelen in de ultramoderne academie "Domaine de Luchin", terwijl een Gervinho, Joe Cole, Rio Mavuba, Patrick Kluivert en ook Eric Abidal de club uit Lille kwamen ondersteunen, en hun kennis hebben bijgedragen aan dit project. Onze geschiedenis… is nu. Meer dan ooit!