FAQ

Bereikbaarheid en Parkeergelegenheid

Het Stadion Pierre-Mauroy bevindt zich op 261, Boulevard de Tournai - 59650 Villeneuve d’Ascq (Frankrijk).

zie plattegrond

Vindt alle nodige informatie op de Bereikbaarheid pagina

Het Stadion heeft 14 verschillende ingangen, aangegeven met de lettres A tot N; op uw ticket staat welke u hebben moet. Ze zijn op het plein herkenbaar dankzij de palen.

zie plattegrond

Informatie Kaartverkoop

De kaartverkoop gaat via de pagina agenda agenda van de website, en het overzicht van het betreffende evenement.

Aanvullen naar gelang nieuwe kaartverkoop.

Parkeerkaartjes kunnen direct via het overzicht van het betreffende evenement gekocht worden. Er wordt aangeraden voor het evenement al een parkeerplaats te reserveren, zodat u daar geen zorgen meer over heeft.

Natuurlijk kunt u ook op de dag van het evenement bij aankomst een parkeerkaartje kopen, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid, en alleen per creditcard.

Vindt alle nodige informatie op de Parkeerplaats pagina

Aanvullen naar gelang nieuwe kaartverkoop

Aanvullen naar gelang nieuwe kaartverkoop

Volgens de Franse wet ALLIOT MARIE van 1993 is iedereen, ongeacht de leeftijd die het Stadion betreedt, om veiligheids- en verzekeringsredenen, verplicht in bezit te zijn van een toegangsbewijs.

Vindt alle informatie betreffende de bereikbaarheid van het Stadion voor mindervaliden, alsmede de verkoopprocedures voor plaatsen op de pagina Bereikbaarheid Mindervaliden.

Algemene Informatie

In aanvulling op de artikelen L. 332-3 en daarop volgend van de sportwetgeving, is het verboden om in het Stadion, tijdens een niet-sportief evenement:

 • onrechtmatig of frauduleus alcoholhoudende dranken binnen te brengen, zoals uiteengezet in artikel L. 3321-1 van de Wet publieke gezondheid
 • het binnen brengen, dragen of tonen van insignes, tekens of symbolen die verwijzen naar een racistische- of xenofobische ideologie
 • het binnen brengen, het houden of gebruiken van pijlen, of vuurwerk van welke aard dan ook
 • het illegitiem binnen brengen, het houden of gebruiken van voorwerpen dat voor wapen door kan gaan (geïmproviseerd of bereid) zoals uiteengezet in artikel 132-75 van het wetboek van strafrechten, zoals vuurwapens en replica hiervan; snij- of steekwapens, ieder scherp voorwerp, alle slagvoorwerpen (behalve de wandelstokken met handvat van oudere- of mindervaliden personen); scherpe of prikkende voorwerpen; flessen (behalve plastic flessen kleiner dan 50 cl die al open zijn), glazen, blikjes; veiligheidsschoenen, of schoenen met zichtbare metalen onderdelen...
 • het binnen brengen van voedsel in het Stadion

Tevens verboden in het complex:

 • het binnen brengen, houden of gebruiken van giftige-, ontplofbare-, ontvlambare, corrosieve-, radioactieve- stoffen die reageren met water, of vluchtig, ontplofbaar, brandbaar zijn;
 • het binnen brengen van dieren, behalve honden die personen begeleiden in bezit van een invaliditeitskaart
 • het binnen brengen, houden of gebruiken van een driepoot voor camera's en fototoestellen
 • het binnen brengen, houden of gebruiken van geluidsmateriaal als luidsprekers, behalve wanneer de Organisator hiervoor speciale toestemming voor verleend heeft
 • het binnen brengen van ballen of voetballen en ermee spelen.

verboden voorwerpen

Alleen compactcamera's zijn toegestaan in het Stadion. Professioneel fotoapparatuur (met lens) en camera's zijn verboden, en moeten bij aankomst afgegeven worden.

Ieder verdwaald kind zal door veiligheidsmedewerkers naar de centrale EHBO post gebracht worden. Indien noodzakelijk zal na sluitingstijd van het Stadion het verdwaalde kind toevertrouwd worden aan het politiebureau van Villeneuve d’Ascq/Lille.

Het wordt afgeraden om kinderen tot vijf jaar mee naar het Stadion te nemen, behalve voor kindervoorstellingen.

De gevonden voorwerpen moeten overgedragen worden aan een personeelslid, die deze zal opbergen in de hiervoor bestemde ruimte. Buiten de evenementen zijn de kluisjes gesloten: Spullen en voorwerpen die niet opgehaald zijn na sluiting van het stadion, zullen verzameld en geregistreerd worden in kluis 2 (west) en vervolgens na een termijn van 10 weken overgedragen worden aan het Gemeentehuis van Villeneuve d’Ascq (informatie: 03 20 43 50 50).

Een verzoek om de gevonden voorwerpen op te halen moet gedaan worden bij de receptie van ELISA, bereikbaar tijdens kantooruren.

Plattegrond van de bagagekluizen downloaden

Op het plein van het stadion heeft het publiek vier bagagekluizen ter beschikking, om tijdens een evenement voorwerpen en spullen in op te bergen die veel plaats innemen, of die in het Stadion verboden zijn, met uitzondering van wettelijk verboden spullen of voorwerpen (wapens, verdovende middelen…) en dieren. Het personeel van de bagagekluizen accepteert voorwerpen en spullen zolang de capaciteit dit toe laat, en mogen gevaarlijke voorwerpen weigeren (explosief, oxiderend, ontvlambaar, schadelijk, irriterend, giftig, bijtend, lichtgevoelig, kankerverwekkend, mutageen).

 • Opslag is verplicht voor omvangrijke voorwerpen (onder andere die meer dan 20 dm³ of 20 liter zijn), tassen (anders dan handtassen, schoudertassen, clutches, tasjes, aktetassen), niet inklapbare paraplu's of motorhelmen. Speelauto's, skateboards, rolschaatsen, fietsen moeten bij het bagagedepot afgegeven worden.
 • De bagagekluizen kunnen betalend zijn. In dat geval zullen de prijzen weergegeven worden.
 • De bagagedepots zijn drie uur voor het begin, tot één uur na het begin van het evenement geopend.
 • Iedereen die iets bij het bagagedepot aflevert krijgt een genummerd kaartje. Spullen worden alleen in ruil voor dit kaartje teruggegeven. Buiten de evenementen zijn de kluisjes gesloten: Spullen en voorwerpen die niet opgehaald zijn na sluiting van het stadion, zullen verzameld en geregistreerd worden in kluis 2 (west) en vervolgens na een termijn van 10 weken overgedragen worden aan het Gemeentehuis van Villeneuve d’Ascq (informatie: 03 20 43 50 50).
 • Een verzoek om de gevonden voorwerpen op te halen moet gedaan worden bij de receptie van ELISA, bereikbaar tijdens kantooruren.
 • Voor wedstrijden van LOSC, om spullen weer terug te krijgen die dezelfde avond niet opgehaald zijn, moet contact opgenomen worden met de club.

Ieder persoon die een evenement bijwoont in het stadion, zal de Exploitant en de Organisator gratis de rechten verlenen en toekennen van zijn afbeelding, stem en weergave, op iedere drager met betrekking tot het Evénement, en/of de promotie van het Complex waar de activiteiten die er beoefend worden, zoals fotograferen, het liv uitzenden op grote schermen, de televisie-uitzendingen, live of niet, de uitzendingen en/of beeld of geluidregistraties, wereldwijd voor de wettelijke duur van de bescherming voor auteursrechten.

Het verwijzen naar, of gebruik van afbeeldingen, foto's, video's van het stadion zijn onderworpen aan voorwaarden volgens het intellectueel eigendomsrecht. Het nemen van beeld- en/of geluidopnamen, en video- en/of geluidregistraties, zijn niet toegestaan binnen het stadion, behalve uitdrukkelijke toestemming van de Exploitant en/of de Organisator. Om een verzoek in te dienen, wordt u verwezen naar de contact pagina

Rondleidingen

Het stadion kan met een groep of individueel bezocht worden. Ga voor meer informatie naar de respectievelijke pagina's:

Merchandising en Catering

De boetiek in het stadion is de officiële LOSC boetiek. Deze is geopend van dinsdag tot donderdag van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 19u, en vrijdag en zaterdag van 10u30 tot 19u.

Er zijn zo'n veertig kraampjes, verdeeld over de drie verdiepingen van het stadion. Hier vindt u een breed aanbod van dranken, belegde broodjes, warme maaltijden, zoete- en hartige tussendoortjes.

De geaccepteerde betaalmiddelen zijn contant geld en betaalpassen. Er is een pinautomaat op het stadionplein, en bij loket 1.