MAATSCHAPPELIJKE PARTNER – MÉTROPOLE EUROPÉENNE DE LILLE (RIJSEL)

MÉTROPOLE EUROPÉENNE DE LILLE (RIJSEL) – ALTIJD BOVENAAN

Métropole Européenne de Lille (Rijsel) is trots op zijn Stadion Pierre-Mauroy, een bijzondere voorziening met internationale allure; speciaal ontworpen voor de belangrijkste wedstrijden, en de mooiste evenementen.

Na de prestigieuse Davis Cup, zal in september EuroBasket 2015 plaatsvinden in Stadion Pierre-Mauroy. Tien maanden later maken we plaats voor voetbal, met het Europees kampioenschap van de UEFA. Met 27 000 toeschouwers in Arena opstelling, het Stadion tevens de Internationale Handbalbond overtuigd voor de organisatie van de wereldkampioenschappen heren 2017. Wat entertainment betreft bijzondere concerten (Rihanna, Johnny Hallyday, het Nationaal Orkest van Lille…) en shows als Supercross zal het helemaal los gaan in deze wereld vol passie. Alleen hier ligt het voetbalveld op een verwijderbare plaat, wat het mogelijk maakt de arena in een tennisbaan, een basketbalveld of concertzaal om te toveren!

Het stadion is gebouwd in het kader van een publiek-private partnerschap gesloten met ELISA. In 2043, wanneer dit contract afloopt, zal MEL eigenaar worden van de voorziening.

MEL bezit vier grootschalige sportvoorzieningen: het Stadion Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq, Stadium Lille Métropole in Villeneuve d'Ascq, zwembad Les Weppes in Herlies en de ijsbaan Serge Charles in Wasquehal. De Metropool neemt een deel van de renovaties van voorzieningen voor zijn rekening, waaronder zwembaden. Ze ondersteunt tevens de bouw van sportvoorzieningen in de streek, zoals Stab, de overdekte velodrome van Roubaix.

Volledig in dienst van de 85 gemeenten waar ze de verantwoordelijkheid over heeft, zet Métropole Européenne de Lille (Rijsel) zich dagelijks in voor de 1,1 miljoen inwoners, op de belangrijkste gebieden: economie, openbare ruimten en wegen, ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling, water, huishoudelijk afval, toegankelijkheid voor mindervaliden...

Met zijn bevoegdheid op gebied van sport, steunt MEL de ontwikkeling van sportvoorzieningen voor iedereen en op ieder niveau, en draagt de invloed van het gebied tot ver over zijn grenzen.

Met zijn stadion, de sport- en speelterreinen… staan Métropole Européenne de Lille (Rijsel) en zijn gebied altijd bovenaan. We heten iedereen hartelijk welkom in dit prachtige complex van dromen en prestaties!

Métropole Européenne de Lille - Accueil